21-26 MART ORMAN HAFTASI

21-26 MART ORMAN HAFTASI

Ormanlar bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır.Yaşadığımız dünya için gelecek nesiller ve hayatın devamında yapılabilecek en anlamlı bu etkinlik artık acil durum arz eden zorunluluk haline geldi.

 

Ne yazık ki, insanların bilgisizliği, düşüncesizliği nedeniyle yok edilen ormanların yerini bozkırlar, çoraklaşan topraklar ve çöller aldı. Temiz hava ve bol oksijen için küresel ısınmayı, erozyonu, çölleşmeyi, su kaynaklarının kurumasını önlemek ve düzenli bir iklim ve yağış için, varlığı hayatî olan etkili ve verimli ağaçlandırma konusunda, hepimiz hassas olmalıyız.

Ülkemizde ormanların korunması, ağaçlandırma işleri cumhuriyet yönetiminin ilanından sonra ele alındı. Tarım ve Orman Bakanlığı kuruldu. Her ilde valiler başkanlığında orman yetiştirilmesi için bir kurul vardır. Bu kurul yörede ormanların korunması ve yeni ormanlar yetiştirilmesi için kararlar alır ve uygular. Her yıl Mart ayı içinde bir haftayı Orman Haftası olarak duyurur. Haftanın bir günü Ağaç Bayramı olarak kutlanır. Uygun alanlar ağaçlandırılır. Yeni ormanların yetiştirilmesi için çalışmalar yapılır.

Bir gün değil her gün ormanlarımıza sahip çıkalım.

Orman Haftası Kutlu Olsun.

25.03.2021 496